close
close
close

Felületkezelések

Alcoa Wheels felületkezelések
 

Dura-Bright®  EVO

Úttörő technológia

A legtöbb alumínium keréktárcsa esetében a bevonat jellemzően egy, a kerék külsejére, annak felszínébe égetett porréteg. Ha megkarcolódik, a víz és a só behatol a bevonat alá, ami korrózióhoz és további romláshoz vezet. Az Alcoa Dura-Bright® keréktárcsákat szabadalmaztatott felületkezeléssel látjuk el, mely során a felületkezelés behatol az alumíniumba, és annak szerves részévé válik. A hagyományos bevonatokkal ellentétben ez nem verődik le, nem reped, nem hámlik le és nem korrodálódik.

hagyományos bevonat
Alcoa Wheels szabadalmaztatott Dura-Bright felületkezelés
Ami az úton történik, az úton marad

Nincs egyszerűbben karbantartható kerék, mint egy Dura-Bright® keréktárcsa. A szabadalmaztatott felületkezelésnek köszönhetően a keréktárcsa polírozás nélkül is évekig fényes és csillogó marad.

A Dura-Bright® kerekeket egyszerűen csak mossa le enyhe mosószerrel vagy hígítatlan Dura-Bright® Wheel Wash tisztítószerrel.

Alcoa Wheels EVO matrica
Fekete és zöld

A Dura-Bright® EVO keréktárcsák könnyen felismerhetőek a fekete és zöld Alcoa Dura-Bright® EVO matricáról. A DB-re végződő cikkszámok rendelkeznek Dura-Bright® felületkezeléssel.

Dura-Flange®

Dura-Flange Alcoa felni
 
Plusz védelem a még hosszabb élettartam érdekében

Az Alcoa Dura-Flange® keréktárcsái egyedi felületkezelést kaptak, amely védőpajzsként óvja a kerékperemet a kopással szemben, megduplázva azok élettartamát az azonos körülmények között használt más alumínium keréktárcsához képest.

 
Úton tesztelt

Az Alcoa Dura-Flange® keréktárcsái 386 000 km-t követően sem mutatják a kerékperem kopásának jeleit.

A Dura-Flange® keréktárcsák a legalkalmasabbak a súlyponteltolódásra hajlamos, nehéz rakományok szállítására, ahol az abroncsperem neki szokott dörzsölődni a keréktárcsa peremének, például:

  • szállítás szélsőséges körülmények között (pl. bányászat)
  • nehézáru-fuvarozás (pl. farönkök szállítása)
  • egyenetlen utakon közlekedő tartálykocsik (pl. helyi tejbegyűjtés, üzemanyag-elosztás)
  • városi busz
Dura-Flange matrica
 Rim Wear Protected

A Dura-Flange® keréktárcsák könnyen felismerhetőek a „Rim Wear Protected” matricáról. A DF-re végződő cikkszámok rendelkeznek Dura-Flange® felületkezeléssel.

Dura-Bright®/Dura-Flange®

 

Dura-Bright és Dura-Flange
2 forradalmi felületkezelés egyben

Az Alcoa Dura-Bright®/Dura-Flange® keréktárcsái ötvözik a 2 felületkezelést, ennek eredménye egy fényes, könnyen karbantartható keréktárcsa, amely védőpajzsként szolgálva még inkább meghosszabbítja a keréktárcsa üzemidejét.

Dura-Bright®

A Dura-Bright® nem egy bevonat, hanem egy felületkezelés, amely behatol az alumíniumba, és a keréktárcsa szerves részévé válik. A hagyományos bevonatokkal ellentétben ez nem verődik le, nem reped, nem hámlik le és nem korrodálódik. Ha enyhe mosószerrel vagy hígítatlan Dura-Bright® Wheel Wash tisztítószerrel rendszeresen tisztítja őket, keréktárcsái még több száz mosás és több ezer kilométer után is csillogók maradnak, ami csökkenti a karbantartási költségeket.

Dura-Flange®

A Dura-Flange® felületkezelés védőpajzsként óvja a kerékperemet a kopással szemben, megduplázva a keréktárcsa élettartamát az azonos körülmények között használt más alumínium keréktárcsához képest. A Dura-Flange® keréktárcsákat leginkább a súlyponteltolódásra hajlamos, nehéz rakományok szállítására használják, ahol az abroncsperem neki szokott dörzsölődni a keréktárcsaperemnek.

Fekete és zöld / Rim Wear Protected

A Dura-Bright®/Dura-Flange® keréktárcsák könnyedén felismerhetők a fekete és zöld Alcoa Dura-Bright® EVO és „Rim Wear Protected” matricákról. A DD-re végződő cikkszámok rendelkeznek Dura-Bright®/Dura-Flange® felületkezeléssel.

Dura-Bright EVO matrica
Dura-Flange matrica
Would you like to view this content in another language?
English
close