close
close
close

Vanliga frågor

Frequently Asked Questions Alcoa Wheels

FRÅGOR OCH SVAR.

Teknisk information kan laddas ned i avsnittet Resurser/Nedladdningar.

Gå till sidan Kontakt för att ta kontakt med en av våra medarbetare på ALCOA® WHEELS.

För förfrågningar kan du kontakta närmaste Alcoa Wheels-distributör som finns med här.

När din anspråk har godkänts kommer en ny fälg att skickas till dig. Ledtiden beror på olika faktorer, t.ex. plats, typ av fälg och den aktuella produktionsplanen på vår fabrik. Kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET) för en statusuppdatering.

Läs rengöringsanvisningarna och titta på  filmen. Howmet erbjuder även ett stort utbud av tillbehörsprodukter för Alcoa-fälgar. Mer information finns i vår broschyr.

Alcoa Wheels rengörings- och underhållsprodukter säljs av våra officiella Alcoa Wheels-distributörer som finns med här.

Nej, Fleet Service Center kommer inte att godkänna ett sådant anspråk. Denna typ av problem kommer endast att undersökas om fälgen fått Dura-Bright® ytbehandling.

För mer information om korrekt underhåll kan du ladda ned vårt rengöringsblad. Alcoa Wheels rengörings- och underhållsprodukter säljs av våra officiella Alcoa Wheels-distributörer som finns med här.

Se området som är markerat på bilden. Märkningens datum (MMDDÅÅ) är ett nummer med 6 siffror. De första 2 siffrorna hänvisar till månaden, följande 2 till dagen och de sista 2 till året. Det bifogade exemplet hänvisar till en fälg som tillverkades den 30 augusti 2017.

Kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET) för att få hjälp.

Kontrollera först din inkorg och skräppostmappar. Bekräftelsen ska ha skickats till den e-postadress du använde för registreringen. Om du fortfarande inte kan hitta bekräftelsen ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) De kontrollerar om bekräftelsen har skickats.

Kontrollera först din inkorg och skräppostmappar. Fraktsedeln ska ha skickats till den e-postadress du använde för registreringen. Om du fortfarande inte kan hitta fraktsedeln ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

Obs! Använd aldrig handskrivna fraktdokument. Använd endast den elektroniska DHL-fraktsedeln. Vid problem ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

<<Korrekt DHL-fraktsedel>>

Kontrollera först att du fått den elektroniska DHL-fraktsedeln. Den skickades till e-postadressen du använde vid registreringen. Glöm inte att även kontrollera skräppostmappar. Ring det lokala DHL-numret som anges på dokumentet för att få statusinformation. Hänvisa till DHL-referensnumret som anges i e-postmeddelandet.

Obs! Skriv ut ALCOA® WHEELS-fraktsedeln och fäst den ordentligt på den förpackade fälgen innan den hämtas. Undvik handskrivna dokument. Om detta inte är möjligt väljer du tjänsten "Ekonomival".

Om du inte fått en bekräftelse ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

Om ditt anspråk blivit avvisat kommer vi att skicka vår garantirapport där vi beskriver undersökningen i detalj. Om ditt anspråk godkänts kommer en ny fälg att skickas till dig. Om du har frågor kan du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon (+36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET). Hänvisa till registreringsnumret som anges i bekräftelsebrevet.

Vi skickar fraktinformationen från DHL till e-postadressen du använde vid registreringen. Den innehåller en spårningslänk så att du kan följa ditt paket.

Nej, Fleet Service Center kommer inte att returnera eller betala leverans av avvisade fälgar. Du kan själv på egen bekostnad ordna att fälgen hämtas och levereras till dig. Fälgen stannar i vår anläggning i 14 kalenderdagar från det datum då garantirapporten skapades. När 14 kalenderdagar har förflutit är det inte längre möjligt att hämta fälgen och fälgen skrotas.

Fälgen kan hämtas på följande adress:

Howmet-Köfém Ltd.: Verseci u. 1-15, H-8000 Székesfehérvár 

Nej, om anspråket accepteras för garanti, kommer Fleet Service Center inte att returnera eller ersätta några TPMS-relaterade eller andra delar.

Det rekommenderas att demontera ventiler, ventiler för TPMS, TPMS-sensorer och andra delar.

Den nya ersättningsfälgen som kommer att returneras till dig kommer med en vanlig ventil monterad.

Would you like to view this content in another language?
English
close