Frequently Asked Questions Alcoa Wheels

Vanliga frågor

FRÅGOR OCH SVAR.

F1. Jag vill ha mer information om era produkter inklusive tekniska detaljer.

Teknisk information kan laddas ned i avsnittet Resurser/Nedladdningar.

Gå till sidan Kontakt för att ta kontakt med en av våra medarbetare på ALCOA® WHEELS.

F2. Jag vill köpa Alcoa-fälgar. Vem ska jag kontakta?

För förfrågningar kan du kontakta närmaste Alcoa Wheels-distributör som finns med här.

F3. Får jag en reservfälg när jag skickat in ett anspråk till Fleet Service Center?

Nej, Fleet Service Center erbjuder inga reservfälgar.

F4. Hur länge dröjer det innan den nya fälgen levereras?

När din anspråk har godkänts kommer en ny fälg att skickas till dig. Ledtiden beror på olika faktorer, t.ex. plats, typ av fälg och den aktuella produktionsplanen på vår fabrik. Kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET) för en statusuppdatering.

F5. Jag har Dura-Bright® Alcoa-fälgar. Hur håller jag dem blanka?

Läs rengöringsanvisningarna och titta på  filmen. Howmet erbjuder även ett stort utbud av tillbehörsprodukter för Alcoa-fälgar. Mer information finns i vår broschyr.

Alcoa Wheels rengörings- och underhållsprodukter säljs av våra officiella Alcoa Wheels-distributörer som finns med här.

F6. Jag har en Brushed Alcoa-fälg med prickar på ytan. Kan jag göra anspråk på garantin för detta?

Nej, Fleet Service Center kommer inte att godkänna ett sådant anspråk. Denna typ av problem kommer endast att undersökas om fälgen fått Dura-Bright® ytbehandling.

För mer information om korrekt underhåll kan du ladda ned vårt rengöringsblad. Alcoa Wheels rengörings- och underhållsprodukter säljs av våra officiella Alcoa Wheels-distributörer som finns med här.

F7. Jag hittar inte märkningen/tillverkningsdatum.

Se området som är markerat på bilden. Märkningens datum (MMDDÅÅ) är ett nummer med 6 siffror. De första 2 siffrorna hänvisar till månaden, följande 2 till dagen och de sista 2 till året. Det bifogade exemplet hänvisar till en fälg som tillverkades den 30 augusti 2017.

F8. Jag kan inte skicka in mitt anspråk. Registreringsformuläret accepterar inte uppgifterna jag lagt in.

Kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET) för att få hjälp.

F9. Jag har inte fått någon bekräftelse på registreringen. Vad ska jag göra?

Kontrollera först din inkorg och skräppostmappar. Bekräftelsen ska ha skickats till den e-postadress du använde för registreringen. Om du fortfarande inte kan hitta bekräftelsen ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) De kontrollerar om bekräftelsen har skickats.

F10. DHL-fraktsedeln har inte kommit inom de beräknade 5 dagarna. Vad ska jag göra?

Kontrollera först din inkorg och skräppostmappar. Fraktsedeln ska ha skickats till den e-postadress du använde för registreringen. Om du fortfarande inte kan hitta fraktsedeln ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

Obs! Använd aldrig handskrivna fraktdokument. Använd endast den elektroniska DHL-fraktsedeln. Vid problem ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

<<Korrekt DHL-fraktsedel>>

F11. DHL har ännu inte hämtat fälgen som ska undersökas. Vad ska jag göra?

Kontrollera först att du fått den elektroniska DHL-fraktsedeln. Den skickades till e-postadressen du använde vid registreringen. Glöm inte att även kontrollera skräppostmappar. Ring det lokala DHL-numret som anges på dokumentet för att få statusinformation. Hänvisa till DHL-referensnumret som anges i e-postmeddelandet.

Obs! Skriv ut ALCOA® WHEELS-fraktsedeln och fäst den ordentligt på den förpackade fälgen innan den hämtas. Undvik handskrivna dokument. Om detta inte är möjligt väljer du tjänsten “Ekonomival”.

Om du inte fått en bekräftelse ska du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET).

F12. Hur vet jag om mitt anspråk godkänts eller avvisats?

Om ditt anspråk blivit avvisat kommer vi att skicka vår garantirapport där vi beskriver undersökningen i detalj. Om ditt anspråk godkänts kommer en ny fälg att skickas till dig. Om du har frågor kan du kontakta Fleet Service Center via e-post (fleet@howmet.com) eller telefon ( +36-22-531841 från måndag till fredag: 8.00-16:30 CET). Hänvisa till registreringsnumret som anges i bekräftelsebrevet.

F13. Hur vet jag när den nya fälgen levereras?

Vi skickar fraktinformationen från DHL till e-postadressen du använde vid registreringen. Den innehåller en spårningslänk så att du kan följa ditt paket.

F14. Min fälg avvisades. Kommer den automatiskt att returneras till mig?

Nej, Fleet Service Center kommer inte att returnera eller betala leverans av avvisade fälgar. Du kan själv på egen bekostnad ordna att fälgen hämtas och levereras till dig. Fälgen stannar i vår anläggning i 14 kalenderdagar från det datum då garantirapporten skapades. När 14 kalenderdagar har förflutit är det inte längre möjligt att hämta fälgen och fälgen skrotas.

Fälgen kan hämtas på följande adress:

Howmet-Köfém Ltd.: Verseci u. 1-15, H-8000 Székesfehérvár

F15. Min påstådda fälg är försedd med en TPMS-ventil och TPMS-sensor / TPMS-system av något slag, kommer det att bytas ut också?

Nej, om anspråket accepteras för garanti, kommer Fleet Service Center inte att returnera eller ersätta några TPMS-relaterade eller andra delar.

Det rekommenderas att demontera ventiler, ventiler för TPMS, TPMS-sensorer och andra delar.

Den nya ersättningsfälgen som kommer att returneras till dig kommer med en vanlig ventil monterad.