close
close
close

Veel Gestelde Vragen

Frequently Asked Questions for Alcoa Wheels

ANTWOORDEN OP AL UW VRAGEN.

De technische informatie kan gedownload worden in de rubriek Hulpmiddelen/Downloads.

Bezoek de pagina Contact om contact op te nemen met één van onze ALCOA® WHEELS verkoop- en vlootmanagers.

Contacteer hiervoor uw dichtstbijzijnde ALCOA® WHEELS Verdeler, die u vindt in deze lijst.

Nee, het Fleet Service Center stelt geen tijdelijke wielen ter beschikking.

Na goedkeuring van uw aanvraag zal u een nieuw wiel toegestuurd krijgen. De levertermijn hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, het wieltype en het productieplan van de fabriek. Contacteer het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET) voor een statusupdate.

Lees onze reinigingsinstructies en bekijk onze video. Howmet biedt ook een breed assortiment aan accessoires van het merk ALCOA® WHEELS. Bekijk voor meer informatie onze brochure.

De reinigings- en onderhoudsproducten van ALCOA® WHEELS zijn te verkrijgen bij onze officiële ALCOA® WHEELS Verdelers, die u kunt vinden in deze lijst.

Nee, het Fleet Service Center zal deze claim niet aanvaarden. Dit soort zaken wordt enkel onderzocht wanneer het wiel de Dura-Bright® oppervlaktebehandeling ondergaan heeft.

Voor meer informatie over een correct onderhoud kunt u onze reinigingsinstructies downloaden. De reinigings- en onderhoudsproducten van ALCOA® WHEELS zijn te verkrijgen bij onze officiële ALCOA® WHEELS Verdelers, die u kunt vinden in deze lijst.

Gelieve te kijken naar de zone die aangeduid is op de foto. De stempeldatum (MMDDJJ) is een nummer van 6 cijfers. De eerste 2 cijfers verwijzen naar de maand, de volgende 2 naar de dag en de laatste 2 naar het jaar. Het bijgevoegde voorbeeld verwijst naar een wiel dat geproduceerd werd op 30 augustus 2017.

Contacteer het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET) voor ondersteuning.

Controleer eerst uw inbox, spam en junk mappen. De bevestiging zou verstuurd moeten zijn naar het e-mailadres waarmee u zich geregistreerd hebt. Indien u ze nog steeds niet vindt, neem dan contact op met het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) zodat zij de registratiestatus kunnen checken.

Controleer eerst uw inbox, spam en junk mappen. De bevestiging zou verstuurd moeten zijn naar het e-mailadres waarmee u zich geregistreerd hebt. Indien u ze nog steeds niet vindt, neem dan contact op met het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET).

Belangrijk! Gebruik nooit handgeschreven transportdocumenten. Gebruik enkel de elektronische verzendbonnen van DHL. Neem in geval van problemen of vragen contact op met het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET).

<<Correct DHL-verzendingsdocument>>

Controleer eerst of u de elektronische verzendbon van DHL ontvangen hebt. Deze werd verstuurd naar het e-mailadres waarmee u zich geregistreerd hebt. Vergeet niet om ook uw spam en junk mappen te controleren. Bel naar het regionale DHL-nummer dat u op het document vindt om informatie te verkrijgen over de status. Vermeld het DHL-referentienummer dat u in de e-mail vindt.

Belangrijk! Print het ALCOA® WHEELS verzendformulier af en plak het goed vast op het verpakte wiel voor de ophaling. Gebruik geen handgeschreven documenten. Indien dit niet mogelijk is, gebruik dan de dienst "Economy select".

Indien u geen bevestiging gekregen hebt, neem dan contact op met het Fleet Service Center via e-mail (fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET).

Indien uw aanvraag werd afgewezen, zullen we ons garantierapport aan u mailen, waarin we u gedetailleerd uitleg zullen geven over ons onderzoek. Indien uw aanvraag werd aanvaard, zal u een nieuw wiel toegestuurd krijgen. Met al uw vragen kan u altijd terecht bij het Fleet Service Center, via e-mail(fleet@howmet.com) of telefonisch (+36-22-531841 van maandag t/m vrijdag: 8.00-16.30 CET). Vermeld het identificatienummer van het geregistreerde wiel dat u kan vinden in de bevestigingsbrief.

We zullen u de DHL-verzendingsinformatie sturen naar het e-mailadres waarmee u zich geregistreerd hebt. Daarin zal u een link vinden waarmee u het proces op elk moment kan volgen.

Nee, het Fleet Service Center stuurt afgewezen wielen niet terug en betaalt ook de verzendingkosten niet. Het staat u wel vrij om op eigen kosten het wiel te laten ophalen. Het wiel blijft beschikbaar in onze vestiging gedurende 14 kalenderdagen vanaf de datum waarop het garantierapport werd opgesteld. Eens deze 14 kalenderdagen verstreken zijn, is ophalen niet meer mogelijk en zal het wiel als schroot verwerkt worden.

De wielen kunnen opgehaald worden op het volgende adres:

Howmet-Köfém Ltd.: Verseci u. 1-15, H-8000 Székesfehérvár 

Nee, als de claim voor garantie wordt geaccepteerd, zal het Fleet Service Center geen TPMS-gerelateerde of andere onderdelen retourneren of vervangen.Het wordt aangeraden om standaard ventielen, TPMS-ventielen, TPMS-sensoren en andere onderdelen te demonteren.Het nieuwe vervangende wiel dat aan u wordt geretourneerd, wordt geleverd met een gemonteerd standaard ventiel.

Would you like to view this content in another language?
English
close