Alcoa Wheels surface treatments

Pintakäsittelyt

Dura-Bright® EVO

Läpimurtotekniikka

Suurimmassa osassa alumiinivanteita pinnoitus on tyypillisesti pulverimaalaus, joka asettuu vanteiden pinnalle. Kun naarmuuntumista tapahtuu, vesi ja suola tunkeutuvat sen läpi, mistä aiheutuu korroosiota ja lisäkulumista. Dura-Bright® Alcoa®-vanteissa on omakohtainen pintakäsittely, joka tunkeutuu alumiiniin ja siitä tulee osa vannetta. Se ei säröile, halkeile, hilseile tai syövy, kuten tavanomaiset pinnoitteet. 

Tavanomainen pinnoite
Alcoa Wheels patentoitu Dura-Bright -käsittely
Mitä tiellä tapahtuukin, se pysyy tiellä

Helpommin huollettavaa vannetta ei olekaan kuin Dura-Bright®. Patentoidun pintakäsittelyn ansiosta vanteet näyttävät kirkkailta ja kiiltäviltä vuosia kiillottamatta.

Dura-Bright®-vanteet voidaan yksinkertaisesti puhdistaa miedolla puhdistusaineella tai laimentamattomalla Dura-Bright®-vannepesulla.

This content requires certain cookies to function. Please accept cookies in order to continue. You may need to refresh your browser window afterwards.

Musta ja vihreä

Dura-Bright® EVO -vanteet on helppo tunnistaa musta-vihreästä Alcoa® Dura-Bright® EVO -tarrasta. Osanumerot, joiden lopussa on DB, ovat Dura-Bright®-käsiteltyjä.

Autocollant Alcoa Wheels EVO

Dura-Flange®

Lisäsuojaus ja vieläkin pidempi käyttöikä

Dura-Flange® Alcoa® -vanteissa on patentoitu käsittely, joka tarjoaa suojan vanteen laipan kulumista vastaan ja kaksinkertaistaa niiden käyttöikän verrattuna muihin alumiinivanteisiin samoissa olosuhteissa.

Dura-Flange Alcoa Wheels
Testattu tiellä

Dura-Flange® Alcoa® -vanteissa ei näy laipan kulumista 386 000 km:n jälkeen.

Dura-Flange®-vanteet sopivat erinomaisesti kuljetuksiin, joissa lastit ovat painavia ja alttiita painon siirtymälle, aiheuttaen renkaan jalkaosan hankautumisen vannelaippaa vasten:

  1. kuljetus äärimmäisissä olosuhteissa, esim. kaivosala
  2. Raskaat olosuhteet, esim. hakkuut 
  3. maastossa toimivat säiliöajoneuvot (esim. paikallinen maidon nouto, polttoineen jakelu)
  4. kaupunkibussi
Vanteen kulumissuoja

Dura-Flange®-vanteet on helppo tunnistaa vanteen kulumissuojaa ilmaisevan tarran avulla. Osanumerot, joiden lopussa on DF, ovat Dura-Flange®-käsiteltyjä.

Dura-Flange -tarra

Dura-Bright®/Dura-Flange®

Kaksi vallankumouksellista käsittelyä yhdistetty yhdeksi

Dura-Bright®/Dura-Flange® Alcoa® -vanteet ovat kahden yhdistetyn käsittelyn tulos: kiiltävä, helposti puhdistettava pinta suojalla, joka pidentää vanteen käyttöikää entisestään.

Dura-Bright ja Dura-Flange
Dura-Bright®

Dura-Bright® ei ole pinnoite vaan pintakäsittely, joka tunkeutuu alumiiniin ja muodostaa kiinteän osan vanteesta. Se ei säröile, halkeile, hilseile tai syövy, kuten perinteiset pinnoitteet. Säännöllinen puhdistus miedolla perusaineella tai laimentamattomalla Dura-Bright® -vannepesuaineella pitää vanteet kiiltävinä jopa satojen pesukertojen ja tuhansien kilometrien jälkeen, mikä alentaa kunnossapitokustannuksia.

Dura-Flange®

Dura-Flange® Alcoa®-käsittely tarjoaa suojan vanteen laipan kulumista vastaan ja kaksinkertaistaa niiden käyttöikän verrattuna muihin alumiinivanteisiin samoissa olosuhteissa. Dura-Flange®-vanteita käytetään yleisesti kuljetuksissa, joissa lastit ovat painavia ja alttiita painon siirtymälle, aiheuttaen renkaan jalkaosan hankautumisen vannelaippaa vasten.

Musta ja vihreä/vanne kulumissuojattu

Dura-Bright®-/Dura-Flange®-vanteet on helppo tunnistaa musta-vihreästä Alcoa® Dura-Bright® EVO -tarrasta ja kulumissuojaa ilmaisevasta tarrasta. Osanumerot, joiden lopussa on DD, ovat Dura-Bright®/Dura-Flange®-käsiteltyjä.

Autocollant Alcoa Wheels EVO
Dura-Flange -tarra